Stichting Kattenopvang Woudenberg

 

Home.

Informatie.

Socialisering.

Contact.

Donateur worden.

Sponsorloterij.

Adoptie.

U zoekt een kat.

Herplaatsing.

Foto's.

Nieuwsbrief.

Links.

Sponsors.

Als u op zoekt bent naar een poes, zult u inmiddels wel een aantal dingen voorbereid hebben. De kattenbak is aangeschaft, de speeltjes liggen al klaar en ook het eerste voer is al in huis. De keuze voor kitten of volwassen kat is vaak al gemaakt.

 

Voor u echt een poes in huis haalt moet u wel bedenken dat een poes een huisgenoot is met een eigen wil en dat het dier gemiddeld zo'n 15 jaar oud wordt. De kosten voor een poes liggen afhankelijk van uw keuze voor voeding rond de € 30,= per maand exclusief dierenartskosten (minimaal de jaarlijkse enting en 2x per jaar ontwormen). En vergeet in geval van aanschaf van een kitten ook niet dat er nog gesterililseerd of gecastreerd moet worden.

 

Naast deze praktische zaken, vraagt een poes ook aandacht en gezelschap. Een dier 10 uur per dag alleen in huis zetten, vraagt om schade aan bankstel en gordijnen. Met name jonge dieren kosten tijd om ze goed op te voeden. Als u dit allemaal voor u zelf op een rijtje heeft, wordt het tijd om daadwerkelijk op zoek te gaan naar een poes. En bij het in huis halen van een kat, of het nu een volwassen kat of een kitten betreft, moet u vooral goed kijken naar het karakter van het diertje. Past dit dier in uw huishouden, zou het zich prettig voelen bij uw gezin en vindt u het een fijn dier om om u heen te hebben.

 

U zoekt een kat

Volwassen katten in onze opvang.

Kittens in onze opvang.

Volwassen katten herplaatsing.

Kittens herplaatsing.