Stichting Kattenopvang Woudenberg

 

Home.

Informatie.

Socialisering.

Contact.

Donateur worden.

Sponsorloterij.

Adoptie.

U zoekt een kat.

Herplaatsing.

Foto's.

Nieuwsbrief.

Links.

Sponsors.

... is een organisatie die hulp biedt aan katten die speciale zorg nodig hebben. De stichting beschikt over een team vrijwilligers dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, klaar staat om deze dieren de juiste verzorging te geven. De katten die wij verzorgen, staan onder voortdurende controle van een dierenarts.

 

Welke katten hebben deze speciale zorg nodig ?

 

Kittens die om uiteenlopende redenen geen plek meer hebben, zijn bij ons welkom. Bij ons kunnen de kittens terecht die anderen soms letterlijk weggooien. Kittens die in vuilnisbakken gevonden worden, kittens die "zomaar" in het bos worden neergezet, maar ook kittens die worden geboren uit een verwilderde moeder. Als deze jonge poesjes gevonden worden, zijn ze vaak uitgeput, ondervoed of zelfs ziek. Bovendien zijn ze meestal nog veel te jong om al zelfstandig te kunnen eten. Wij geven ze de medische zorg die ze nodig hebben en zonodig brengen we ze groot met de fles. Voor de hele kleintjes betekent dat dag en nacht elke twee uur een flesje.

 

Onze vrijwilligers komen hier hun bed voor uit.

Bij het grootbrengen en huisvesten van de kittens staat de huiselijke kring centraal. Hierdoor worden alle kittens gezellige huiskatten.

Zieke of gewonde katten waarvan (nog) geen eigenaar bekend is, liggen vaak lange tijd bij een dierenarts. Deze katten bieden wij tijdelijke opvang met de voor hen noodzakelijke medische begeleiding, zoals verzorging van verwondingen en het toedienen van medicijnen. Ook voor hen is het beter om deze periode van herstel door te brengen in huiselijke omstandigheden.

Verwilderde katten vinden ook een tijdelijk tehuis bij ons. Met heel veel geduld en aandacht komen deze op het eerste gezicht onhandelbare katten tot rust. Zodra ze zich veilig voelen in hun omgeving blijken het vaak heel lieve dieren te zijn die een goed tehuis verdienen.

Wij kunnen al deze dieren niet aan hun lot overlaten.

En dan?

 

Tijdens de verblijfsperiode van de kat wordt er alles aan gedaan om het dier in een goede conditie te brengen. In deze periode hebben de verzorgers de dieren zeer goed leren kennen. Het karakter van het dier is dan ook het uitgangspunt voor het nieuwe thuis van de kat.

Zorgvuldig worden de aanvragen voor katten doorgenomen en bij elk dier het juiste thuis geselecteerd. Een plek waar zowel mens als dier nog veel plezier aan elkaar kunnen beleven.

 

Dit katje heeft inmiddels een goed thuis gekregen.

Wat kan de Stichting voor u betekenen?

 

De medewerkers van de Stichting kunnen u adviseren als u in aanraking komt met een kat in nood. U kunt onder andere bij ons terecht met vragen over zwervende of wilde katten, al dan niet met een nest kittens, of vragen rondom de verzorging van nog niet zelfstandige kittens zonder moeder. De medewerkers van de Stichting zijn altijd bereid om in overleg met u tot een goede oplossing te komen.

 

Hoe kunt u helpen?

 

U begrijpt dat voor dit opvangwerk veel geld nodig is. Er zijn immers rekeningen die betaald moeten worden voor onder andere voeding en medische kosten. Stichting Kattenopvang Woudenberg is afhankelijk van giften en donaties en is daarom altijd op zoek naar mensen die financiële ondersteuning willen geven. Wilt u donateur worden, klik dan op de link "donateur worden". Als donateur ontvangt u onze (digitale) nieuwsbrief waarin u op de hoogte gehouden wordt van het wel en wee van onze katten.