Stichting Kattenopvang Woudenberg

 

Home.

Informatie.

Socialisering.

Contact.

Donateur worden.

Sponsorloterij.

Adoptie.

U zoekt een kat.

Herplaatsing.

Foto's.

Nieuwsbrief.

Links.

Sponsors.

Het socialiseren van wilde katten klinkt als een enorme opgave. Aan de ene kant is het dat ook wel, vooral oudere katten zijn soms heel moeilijk, maar als je het allemaal goed aanpakt valt het ook best wel weer mee. Het vraagt vooral een enorme hoeveelheid geduld van de persoon die een dergelijke taak op zich neemt én het vraagt respect voor het dier wat je onder je hoede neemt. Katten weten het als je geen respect hebt voor ze en ze zijn allergisch voor dwang! Als je met rust en respect een kat benadert, niet alleen maar hem even wil veranderen, maar de kat neemt zoals ie is, dan heb je al de helft gewonnen. Op deze bladzijde het socialiseringsproces van een jong rood kitten uitgebeeld in een aantal foto's. Het eerste contact (tijdens het eten), het overhalen om op schoot te komen met een ander (niet angstig) kitten als voorbeeld, en uiteindelijk het totaal ontspannen op schoot liggen van deze eens zo wilde tijger tot slot.
 

 

Ook bij schuwe dieren gaat de liefde door de maag: voorzie ze van wat lekkers en een eerste contact is gauw gelegd.
 

 

Als het eerste contact gelegd is, moet dit verder uitgebouwd worden. Hulp daarbij van een niet angstig dier versnelt dit proces vaak

 

Kijk mij nou, dat ik dit ooit niet durfde, zie je hem denken. Nu hij "tam" is, heeft hij veel meer kans op een nieuw thuis.

 

Socialisering van wilde katten